İzmir Bornova’da kansere karşı önemli adım

İzmir’de Rahim Ağzı Kanserine Karşı Bilinçlendirme Çalışmaları

İzmir’de rahim ağzı kanserinin rahmin alt kısmında gelişen bir tür kanser olduğunu belirten uzmanlar, hastalığın önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu vurguluyor. Erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirten uzmanlar, rahim ağzı kanseri tarama yöntemleriyle erken teşhis edilen vakalarda ölüm oranlarının önemli ölçüde azaldığına dikkat çekiyor.

Toplumun Bilinçlendirilmesi Hedefleniyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçenin çeşitli noktalarında gerçekleştirdikleri bilgilendirme faaliyetleriyle topluma ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. Eşki, “Kadın sağlığı bizim için son derece önemli. Her yıl ocak ayında düzenlediğimiz farkındalık etkinlikleriyle amaçladığımız, kadınların rahim ağzı kanseri hakkında bilinçlenmelerini sağlamak ve koruyucu önlemleri almaları konusunda cesaretlendirmektir. Sağlık hizmetlerine erişimin artırılması adına yapılan tüm çalışmalar, toplumumuz için büyük bir değer taşımaktadır,” şeklinde konuştu.

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Ekonomik sebepler astımı tetikliyor: ‘Hastalar ekonomik yetersizlik nedeniyle ilaçlara ulaşamıyor’

Her sene astım hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mayıs’ta kutlanan Dünya Astım Günü bu sene de çeşitli etkinlik ve toplantılarla kutlanacak. Astım Günü kapsamında Cumhuriyet, hastalığın detaylarını ve Türkiye’deki durumunu Türk Toraks Derneği’nden Doç Dr. Osman Elbek ve Doç Dr. Deniz Kızılırmak ile konuştu.

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.