Aile Şirketlerine Kurumsal Olgunluk Semineri

Aile Şirketlerinde Kurumsal Olgunluk Uygulamaları Semineri EGİAD ve KPMG İş Birliği ile Gerçekleşti

Dünyanın önde gelen profesyonel hizmet sağlayıcılarından biri olan KPMG ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), “Aile Şirketlerinde Kurumsal Olgunluk Uygulamaları” konulu semineri düzenledi.

KPMG Türkiye Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Bükre Bektaş, Strateji ve Operasyonlar Direktörü Emre Kara, CFO Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Tuğçe Uysal ve Yönetişim, Risk ve Uyum Hizmetleri Direktörü Doğa Çivikgedey’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemi ve uygulanabilir en iyi yöntemler hakkında bilgiler paylaşıldı.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı, kurumsal olgunluğun sürdürülebilir büyümeyi ve rekabet gücünü destekleyen hayati bir unsur olduğunu vurgulayarak genç iş insanlarının şirket yönetiminde etkin rol almasının önemine dikkat çekti. Küresel rekabette öne çıkmak ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için yeşil ve dijital dönüşüme daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Aile şirketlerinin yapay zeka teknolojilerine uyum sağlaması da seminerde ele alındı. Özhelvacı, aile şirketlerinin yapay zekaya daha iyimser baktığını ve yeni nesillerin bu teknolojiyi işletme çapında benimsemesi gerektiğini vurguladı. Genç iş insanlarının yapay zeka dönüşümünde daha aktif rol alması gerektiğini belirten Özhelvacı, gelecek nesillerin cesareti ve liderlerin tecrübesi ile aile şirketlerinin küresel rekabette öncü olabileceğini ifade etti.

EGİAD olarak ekonomik ve teknolojik dönüşümleri yakından takip ettiklerini belirten Özhelvacı, geleceğe yönelik bilinçli kararlar alınması gerektiğini ve iş insanlarını bilgiye dayalı karar almaya ve dayanışmaya çağırdı. – İZMİR

Related Posts

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat: Hesaplamalar değişiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklar için ödenen faizin hesaplanma yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenleme ile banka faiz hesaplamasında kullanılan yöntem değişerek, Türk Lirası’nı desteklemesi beklenen etkiler yaratması öngörülüyor.

Asya borsaları Çin hariç pozitif seyrediyor

Asya borsalarında, bölgedeki jeopolitik gelişmeler ile tarifelere ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında bulunurken, haftanın ilk işlem gününde Çin hariç pozitif seyir izleniyor.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.