İstanbullular 2024’te en çok portakal ve domates tüketti

İstanbul’da Meyve ve Sebze Tüketiminde Son Durum

Geçtiğimiz yıl, Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine toplamda 2 milyon 750 bin 633 ton meyve ve sebze girişi gerçekleşti. İstanbul’da en çok tüketilen sebzeler arasında domates, patates ve salatalık öne çıkarken, meyvelerde ise portakal, mandalina ve karpuz tercih edilenler arasında ilk sıralarda yer aldı.

2024 yılında ise İstanbul’da en fazla tüketilen meyve portakal, sebze olarak ise domates oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, 2023 yılında Bayrampaşa ve Ataşehir yaş meyve ve sebze hallerine 2 milyon 850 bin 843 ton ürün getirilirken, 2024 yılında bu rakam 2 milyon 750 bin 633 tona geriledi.

Geçtiğimiz yıl en fazla getirilen meyve ise portakal olurken, sebzeler arasında domates ve patates öne çıktı. 2023 yılında en çok getirilen meyveler karpuz, elma, mandalina, portakal ve limon iken, 2024 yılında sıralama portakal, mandalina, karpuz, elma ve limon şeklinde değişti.

Domates ve patates ise sebzede zirvede yer alırken, 2023 yılında en fazla domates, patates, salatalık ve kuru soğan getirilirken, 2024 yılında bu sıralama domates, patates, salatalık ve biber şeklinde değişti.

2024 yılında ise tonaj bazında en az getirilen meyve muşmula olurken, sebzeler arasında ise yer elması, kuru sarımsak, bamya, tere ve enginar en az getirilenler arasında yer aldı. (AA)

Ayşe Kulin’in Güzellik ve Başarı Yorumu

Ayşe Kulin, “Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı” açıklamasını yaptı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

Merkez Bankası duyurdu! Yurt dışı varlıkları yüzde 5,7 oranında azaldı

TCMB, uluslararası yatırım pozisyonu gelişmelerini yayımladı. UYP verilerine göre; nisan ayı itibarıyla Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, bir önceki ay sonuna göre yüzde 5,7 oranında azalışla 351 milyar ABD doları, yükümlülükleri ise yüzde 3,0 …

Avrupa Birliği’nden Çin’e kısıtlama: İhalelere katılamayacak!

Avrupa Birliği, Çinli şirketlerin tıbbi cihazlara yönelik yüksek tutarlı kamu ihalelerine katılımını sınırlayan yeni bir karar aldı. AB Komisyonu, kararın orantılı ve uluslararası yükümlülüklere uygun olduğunu açıkladı.

Alım gücünde tarihi düşüş! Asgari ücret 23 yılda ne kadar eridi?

Altın da benzin de enflasyonist ortamda eridi. Asgari ücretli, 2003’te maaşıyla 25 altın alabiliyordu, bugün sadece 9.5 alabiliyor. Siyasetin yeni tartışması alım gücü oldu.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Ekonomistler nasıl yorumladı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı. Karar piyasa beklentileriyle uyumlu olarak duyuruldu. Uzmanlar alınan kararı farklı açılardan değerlendirdi.

TCMB açıkladı: Kısa vadeli dış borç nisanda azaldı

TCMB açıkladı: Kısa vadeli dış borç nisanda azaldı

İsrail-İran krizi petrol fiyatlarını uçurdu

İran-İsrail çatışması sürerken bölgedeki risklere tepki veren Petrol fiyatları salı günü yüzde 4’ün üzerinde artış gösterdi. Piyasalarda savaşın yakın dönemde bitmesine dair bir beklenti olmasa da bölgedeki kritik gaz ve petrol altyapıları henüz …