Merkel’le çekildiği ikonik ‘selfie’ ardından ilk kez konuşan Suriyeli Modamani: Karşılaşsam onu hayal kırıklığına uğratmadığımı söylemek isterdim

Angela Merkel ile İkinci Kez Konuşan Suriyeli Mülteci Anas Modamani: “Hayatım Değişti”

T24 Dış Haberler

2015 yılında Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çekilen ikonik fotoğraf, o dönemde 18 yaşındaki Suriyeli mülteci Anas Modamani için büyük bir dönüm noktasıydı. Modamani, yıllar sonra, Beşar Esad yönetiminin devrilmesinden sonra bu fotoğrafı ve yaşadıklarını anlattı.

Anas Modamani, Suriyeli mültecilerin Almanya’ya kabul edilmesinin arkasında olan Merkel’le tanıştığında kim olduğunu bilmediğini belirtti. Modamani, “Kim olduğumuzu, nasıl olduğumuzu görmek isteyen biri olduğunu düşündüm” dedi ve Merkel’e selfie teklif etti. Ardından Modamani, o anları şöyle anlattı:

“Ona dedim ki: ‘Hadi bir fotoğraf çekilelim’. Bir saniye sonra insanlar haykırıyordu: ‘Anne Merkel’… Ancak daha sonra kim olduğunu öğrendim: Almanya’nın sınırlarını kapatmak yerine Suriye’den gelen mültecileri içeri alma yönündeki tarihî kararın arkasındaki kadın.”


Angela Merkel ve Anas Modamani

Şu anda 27 yaşında olan Modamani, o fotoğrafın sahip olduğu gücü hiç hayal edemeyeceğini belirtti. Fotoğraf, Merkel’in Freedom isimli otobiyografisinde yer aldıktan sonra Modamani, birçok mesaj aldığını ve tarihin bir parçası olmanın keyfini sürdüğünü ifade etti.

Merkel’in Modamani’nin telefonuna gülümseyerek baktığı ve kolunu omzuna koyduğu o anın etkisi Modamani için inanılmazdı. Modamani, Almanya’da video yapımcısı olarak çalışıyor ve Suriye’deki ailesi için artık endişelenmediğini, iki ‘Heimaten’e sahip olmanın tadını çıkardığını söyledi.

Bir aşırı sağcı partinin Suriyelilerin geri dönmesi için bastırmasının kendisini şoke ettiğini belirten Modamani, fotoğrafın aşırı sağcılar tarafından kötü amaçlarla kullanılmasından ve dezenformasyon kampanyalarına alet edilmesinden de bahsetti. Modamani, hayatının o dönemde çok zor geçtiğini ve sosyal medyada yalanlarla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Modamani, şubat ayında Ukraynalı sevgilisi Anna ile birlikte Suriye’ye döneceklerini ve ailesini ziyaret edeceğini söyledi. Modamani, Berlin’in kendisi için önemli bir ev olmaya devam edeceğini ve başarıyla kullandığı şansı Merkel’e hayal kırıklığına uğratmadığını gösterdiğini belirtti.

Related Posts

DMM’den ‘İran’dan Türkiye’ye göç dalgası başladı’ iddiasına cevap: Türkiye sınırları güvende

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Türkiye’nin sınırlarının güvende olduğunu, belirli gruplar tarafından dijital medya mecralarında paylaşılan “İran’dan Türkiye’ye göç dalgası başladı” iddiasının gerçek olmadığını bildirdi.

ABD İran’la savaşa dahil mi oluyordu? İsrail’in planı ortaya çıktı!

ABD merkezli Axios haber sitesine konuşan iki İsrailli yetkiliye göre, İsrail, İran’a saldırılarına ABD’nin de katılmasını istedi. İsrail’in, dağın içine veya yerin altına inşa edilmiş İran’ın Fordow uranyum zenginleştirme tesisini yok etmek için …

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot: Filistin devletini tanımaya kararlıyız

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, bölgedeki gelişmeler ne olursa olsun Fransa’nın Filistin devletini tanımaya kararlı olduğunu açıkladı.

İran’dan BM’ye adım atma çağrısı

İran, BM’yi “İsrail’in saldırganlığına karşı kararlı bir adım atmaya” çağırdı.

Dünya’da 12 bin defa şehirleri yerle bir edecek bomba var! İşte o nükleer silaha sahip ülkeler

Dünya genelinde 12 bin 512 nükleer savaş başlığı bulunduğu tahmin ediliyor. Son yıllarda dünya genelinde nükleer silah yatırımları önemli ölçüde artış gösterdi. ABD, Çin ve Rusya başta olmak üzere birçok ülke, nükleer kapasitesini genişletmeye devam ediyor. Bu gelişmeler ışığında İsrail, İran’ın nükleer tehditlerini bertaraf etmek gerekçesiyle İran’a yönelik “Yükselen Aslan Harekatı” başlattı.

Libya’da engel Mısır’da saldırı: Aktivistlere saldırı

Gazze’deki ablukayı kırmak için dünyanın dört bir yanından Refah’a gitmek isteyen aktivistler engellerle karşılaşmaya başladı. Mağrib Konvoyu, Libya’da Hafter güçlerince durduruldu. Kahire’de ise aralarında Türklerin de olduğu aktivistlere, Baltacılar adı verilen çete ve Mısır polisi saldırdı.