Minik nefeslerin sessiz düşmanı! RSV virüsü alarm veriyor

RSV Virüsü Neden Alarm Veriyor? Ebeveynler Dikkat!

RSV virüsü, özellikle bebeklerde ve yaşlılarda ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına neden oluyor.

Uzmanlar, 6 aydan küçük bebeklerde pnömoni ve bronşiolitin en yaygın nedenlerinden biri olan RSV’nin her yıl dünya genelinde 64 milyon kişiyi etkilediğini belirtiyor. Türkiye’de ise solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle hastaneye yatışların önemli bir bölümünü oluşturuyor. Prof. Dr. Halil Kurt, ebeveynleri bilinçli olmaya çağırıyor.

RSV Aşıları ve Yeni Tedaviler Gelişiyor

Prof. Dr. Kurt, RSV ile mücadelede yeni yöntemlerin umut verici olduğunu belirtiyor.

Yeni geliştirilen maternal aşılama teknikleri ve uzun etkili monoklonal antikor tedavileri, bebekleri doğumdan hemen sonra koruma altına alabiliyor ve risk altındaki çocukları ağır RSV enfeksiyonlarından koruyabiliyor.

RSV’nin Etkileri ve Risk Grupları

RSV, prematüre bebekler ve kronik hastalığı olan çocuklar için daha risklidir.

Prof. Dr. Kurt, Türkiye’deki araştırmaların, RSV’nin çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının üçte birinden sorumlu olduğunu gösterdiğini söylüyor. RSV’ye karşı alınabilecek önlemler arasında, kış aylarında bebekleri kalabalık ortamlardan uzak tutmak, risk altındaki bebekleri aşılatmak ve antikor tedavilerini ihmal etmemek önemlidir.

RSV, Sessiz Bir Tehlike!

RSV, bebekler için sessiz bir tehdit oluşturuyor.

Prof. Kurt, yeni tedaviler ve farkındalık sayesinde RSV’nin etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu söylüyor. Aileleri bilinçli olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyor. RSV aşılarının FDA onayını aldığını ancak Türkiye’de henüz yaygın olarak erişilebilir olmadığını belirtiyor.

Related Posts

Altı saatten az uyku sağlığı tehdit ediyor

Son zamanlarda ünlüler ne kadar az uyudukları ile ilgili açıklamaları ile gündeme geliyor. Rihanna üç ya da dört saat, Sydney Sweeney sadece iki saat uyuduğunu söylüyor. Madonna ise uykusuzlukla mücadele ettiğini ve altı saatle günü geçirdiğini belirtiyor. Ancak uzmanlara göre bu alışkanlıklar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Aşılanmamış her 10 çocuktan 9’u kızamık oluyor

Son yıllarda dünya genelinde kızamık vakalarının artış gösterdiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, bu durumun aşısız çocuklar için büyük risk oluşturduğunu ifade etti. Prof. Güzel, virüsün çevrede saatlerce canlı kalabildiğini belirterek, “Aşılanmamış her 10 çocuktan 9’u kızamığa yakalanıyor. Koruyuculuğu yüzde 97 olan aşı, bu hastalıktan korunmada en güçlü silahtır” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde